Jeg vil jobbe i Norge! Hva gjør jeg?

Helse Personal får ofte spørsmål om hva som må ordnes før man kan jobbe i Norge. Norsk autorisasjon kan du ordne via din PC, mens skattekort må du ordne når du ankommer Norge. 

  • NORSK AUTORISASJON – sykepleiere og helsefagarbeidere som har tatt utdanning i andre land enn Norge må søke om norsk autorisasjon. Det er Helsedirektoratet i Norge som behandler søknaden, og Helse Personal kan ikke tilby deg jobb før du har fått den tildelt. Søknaden sendes vi elektronisk: Se  https://helsedirektoratet.no/autorisasjon-utdanning-og-godkjenning/autorisasjon-og-lisens
  • Er du student under utdanning skal du ikke søke om autorisasjon.
  • NORSK SKATTEKORT– Ved ankomst til Norge vil Helse Personal henvise deg til riktig skattekontor. Er du utenlandsk arbeidstaker, må du ha D-nummer for å få skattekort. Alle som skal ha D-nummer ved søknad om skattekort må personlig møte opp på skattekontoret og vise gyldig legitimasjon. I tillegg må du ha arbeidsavtale og oppdragsbekreftelse. Har du d- nummer fra tidligere kan du søke om nytt skattekort elektronisk, men vær obs på at det tas id- kontroll hvert andre år.
    • D- NUMMER– http://www.skatteetaten.no/no/Person/Skattekort-og-forskuddsskatt/Utenlandsk-arbeidstaker/Ny-i-Norge-/